gereedschap. Gerhard Jannink
De holle schoffel maakt het werk veel lichter.
● Door de holle vorm van de schoffel wordt het onkruid ingevangen. De kracht centreert zich op het midden van de steel.
● Het voordeel is dat u heel dicht bij de planten kunt schoffelen, u ziet dat het onkruid bij de plant weggetrokken wordt, door de holle vorm van de schoffel.
● Door de holle vorm ontstaat een snijdende beweging, wat het werk veel lichter maakt.
● Bij een hard onkruid wordt de kracht op het midden van de steel gecentreerd. Dit maakt het schoffelen veel minder vermoeiend.
Kwaliteit en juist gebruik:
● De schoffel is een kwaliteitsproduct. Het werkblad is gemaakt van dun gehard roestvrijstaal.
● Schoffelen op de stoep veroorzaakt overmatige slijtage.
● De lengte van de persoon en de lengte van de steel is heel belangrijk om de goede hoek te hebben tijdens het schoffelen.
Belangrijk bij het schoffelen:
● Werk met het weer mee!
● Trek met vochtig weer het onkruid tussen de planten uit, dan kunt u de planten die u er per ongelijk uittrekt beter poten.
● Schoffel om de planten met droog weer.
● Schoffel niet dieper dan nodig is, deze veroorzaakt extra kieming van de onkruiden.
● In een bepaalde tijd van het jaar zijn de planten erg gevoelig voor trekken en schoffelen, u kunt het grote onkruid afsnijden, om uitdroging te voorkomen. (met bijvoorbeeld een sikkel)